Friese Stabij Roxy

Roxy NHSB 2651056

DSC00024Roxy is geboren op 1 april 2007 bij familie Pronk uit de Purmer. Haar vader is Djure en haar moeder Steffy. Haar officiële stamboomnaam is Silver. Maar wij noemen haar Roxy.

Toen wij het nest van Roxy kwamen bekijken. Was Roxy het eerste hondje dat naar ons toe kwam waggelen. Na acht weken was het eindelijk zover we mochten Roxy ophalen. Een hele onderneming voor Roxy in een vreemde auto. Door de stad Amsterdam om uiteindelijk te belanden in een achtertuin in Almere. Na een onwennige eerste nacht heeft ze ons snel in haar hard gesloten.

Roxy is een lieve en spontane hondje die niemand ongemerkt laat binnen komen. Ze heeft elke dag behoefte om flink los te kunnen gaan in het park. Om al haar energie de vrije loop te laten gaan. Daarbij is apporteren haar favoriet nummer 1 en natuurlijk is water nummer 2. Verder is slapen en uitslapen voor haar een leuke “bezigheid”. Maar pas op ze houdt je in de gaten. Even naar de voorraadkast en mevrouw schiet in de benen.

Naar andere honden is ze wat afwachtend eerst de “kat” (figuurlijk) uit de boom kijken. Als de hond haar goedkeuring heeft wil ze natuurlijk graag spelen. Met andere woorden een onderdanig type.